THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Monday, September 05, 2011

Facing The Camera: Kerinduan pada kawan lama.

Assalamualaikum..

Buat bebudak PT22086 (yang dah bersepah jauh):

  1. Miss Farihah
  2. Miss Aishah
  3. Miss Izaty
  4. Miss Mira
  5. Miss Dayah
  6. Miss Asyikin
  7. Miss Linda
  8. Miss Kak Nisa
  9. Miss Raihan

Diorang nih semua dah dok workaholic (alhamdulillah). So, semuanya ngah bz la kan.. (heheh). Teruskan usaha kamu semua! Semoga Allah merahmati kamu semua. Dan segalanya berjalan dengan lancar hendaknya.

Baiklah, special edition khas tok mereka ini.
*uploaded tempat-tempat yang bisa bikin , kenangan dulu ku imbas kembali!.



Bilik saper paling entertaiment agaknya?? Hahahahh...
*miss you all!.

Saturday, September 03, 2011

Photoflute-my convocation days

20 august 2011
.
.
.
.
Satu hari sebelumnya, aku kena datang ker  kolej kerana hendak megambil baju jubah. Samapai aja ke kolej-tidak disangka bahawa cik Dayah dan cik Mira pun turut sama datang (jodoh kuat nih). Kitaorang pun jalan sama-sama dan bual kejap aja becoz masing-masing nak rushing.

Pas gi kolej, kitaorang sefamily (ayah, mak, cik maya, cik tira dan saya) terus menuju ke Nilai 3. Shopping raya-beli selendang, langsir cantik warna emas dan jalan-jalan sampai penat. Walaupun time tu bulan puasa, sabar aja. 

So, selamat bergraduasi ya classmate!


Ini, masa on the way ke Kolej pagi tu--Inspirasi daripada kereta saga FL cik tira yang terbaru. Perasan cantik la orang dalam gambar nih (ahhhahah). 


Suasana masa dalam perjalanan convocation--semua nak inter frame diri sendirik. Layan jek lah. Bila lagi kok boleh jumpa dan chit chat sakan, ye dak..



Dengan tajaan pihak Felda-dari dulu hingga kini, maka tamatlah sudah sesi pembelajaran. Alhamdulillah, semua lulus. Dan jutaan dan terllion juta terima kasih kepada pihak Felda atas bantuan kewangan (rumah, makan, uniform, yuran etc.). Terima kasih!  


.
.
.
.






How to look beautiful and charming?

Assalamualaikum,

Semua orang suka melihat benda yang cantik.
And something nice.
Tak kira ianya human, perhiasan, rumah even seekor ayam yang cantik.

"Namun-kecantikan hakiki adalah daripada dalam diri"

Buktinya....bila kita hanya mementingkan kecantikan di wajah,,,
Time passing by, second to minute and hours, days, month and years.
Botox treatment, shall we?
: )

Zaman akan merubah semua.
Fikir-fikirkanlah.
But, 
If kita sedar beauty and charming itself datang from your sincere heart.
You got high points there.
Coz, that's a jackpot.

And to achieve it...
senyum macam cik ziqa ni!

SMILE


.
.
.
.
.
.
Ini barulah dinamakan--kaya senyuman lagi kaya raya!..Hahahahha. Senyum cepat.