THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Friday, December 16, 2011

Cara untuk kelihatan cantik secara semulajadi.

Assalamualaikum.

Main topik: Natural beauty.
Op kos semua orang memang tergila-gilakan, terkejar-kejar untuk kelihatan cantik secara semula jadi. Termasuk aku. Cantik secara semula jadi means yang kalau korang tak pakai make up pun, still nampak ayu sesangat. Point--jimat duit di situ yer. Then masa nak keluar jejalan dengan kengkawan pun just appy simple magical touch and oh, so perfecto! Jeles, jeles, jeles, jeles sesangat…

Untuk itu, aku dengan berbesar padang bola mengajak korang untuk mengadaptasikan/ belajar macam mana nak cantik secara semula jadi. Ok, mari mulakan!


  1. Solat (air wuduk). Seperti yang korang sedia maklum bahawa banyak kelebihan mengambil wuduk nih. Means yang kita akan menyucikan muka, tangan, kaki… setiap lima kali sehari. So, kalau terlupa nak basuh muka guna cleanser—dimaapkan.
  2. Makan/ Diet. Selain makanan harian yang kita ambil hari-hari, aku nasihatkan perbanyakkan makan vege (sayur) dan fruits (buah-buahan). Selain sebagai anti-toksin malah sebagai sumber vitamin bagi keanjalan kulit dan membaik pulih sel badan. Biasa ramai yang memilih untuk makan buah tomato, pisang, brokoli, orange dan raspberry.
  3. Minum air. 2500ml/lapan gelas sehari. Lagi banyak korang minum air, lagi bagus. It’s like korang wash out semua dalam badan korang bagi clean and clear. Then, kelembapan kulit pun sama terjamin. No need nak apply moisturizer dah.
  4. Tidur. Sekurang-kurangnya tidur 5-6 hours/ day. Kualiti tidur waktu malam lagi penting daripada kuantiti korang tidur siang. Free kedutan di wajah dan tidaklah stress memanjang.
  5. Aktiviti bersenam. Selain untuk kesihatan, melalui bersenam juga kita akan sihat sentiasa lalu membuatkan kita cantik luar dan dalam. Ayo kawan-kawan, bersenam mulai saat ini.
  6. Kebersihan badan. Op kos, bila kita bersih--bakteria jahat susah nak dekat. So no acne, kudis or kurap yang nak singgah. Licin...
  7. Senyum. Selalulah orang cakap, kalau nka cantik. Banyakkan senyuman (sedekah bebanyak). Mudah-mudahan murah rezeki plus cantik selalu. Amin.
  8. Tanamkan sifat keyakinan diri. Perempuan bila dia yakin akan apa yang dia buat--aura identiti tersendiri akan tercipta. No stress... Cantik di dalam, cantik di luar. 

Selamat mem-praktis-an.

Sunday, December 04, 2011

Don’t ask me too many questions!


As I wrote before, “I don’t like people ask me about my personal life”. It’s really miserable and later I’ll judge you as-annoying person! It’s horrible, you know. Wohoo… (in up and down mood).

Okeh. Layan  beautiful moments below that I got from my mak punyer hand phone.


My life right now

Photography

Assalamualaikum.

I love my life right now.
I had a supportive family.
Lovingly friends.
And my spirit is positive.

Alhamdulillah.
May Allah always bless me and the others.
Amin.

Photoshoot: Gambar budak paling comel.

Sewaktu jalan-jalan shopping di Mall- suasana begitu kecoh dengan adanya dua orang makhluk cilik ini. 
.
.
.
.
.
.
.
.....Soalannya......
.
.
.
.
Kenapa diorang (watak yang dibawah) begitu comel, ciut, miut, dan tersangat la awesome!.





.
.
.
.
Thi two princess yang begitu ummph!
Love ya!