THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Saturday, April 29, 2017

Our belanja makan-makan

Assalamualaikum.

I'm getting older duh. More bucket-list to go!!

May is next week. Tinggal beberapa hari je lagi.
And it's my birthday.
Usually i will celebrate it with my family member.
Just cheer my parents sebab i know how hard diorang besarkan makhluk Allah yang tak seberapa ini.
Dengan degil, cam jantan, hidup ikut suka. And so on.
Tapi lastly i tried make them don't worry so much about me.
Cuma hal jodoh tu... nanti i tried cekau anak teruna orang ye.
August is my limit kan.

And because this year i can't make it.
Sebab terlupa nak apply cuti awal.
Padan dengan muka sendirik.
Yelah, ramai dah ambil direct cuti daripada hari pekerja.
So, kesian pulak nak susahkan orang nak change schedule.
Hanya boleh apply post call on that date.
Ok la, not bad.

So, bolehlah treat my self or i plan nak celebrate dengan anak-anak yatim tu sikit.
Maybe sempat ke tak.
If kena stay back. Berhuhu la kita.

So far, on Hari pekerja... which may be jadi or not.
As usual, celebrate dengan kawan kat previous hospital. Ni tak message diorang lagi.
Mana tau diorang nak gi picnic macam dulu-dulu.
Borak-borak, sleepover bagai.

And plan lain. Me and two other friends ada plan nak belanja our department makan-makan.
As simple as we can.
Yang ni progress story behind it memang lawak.
Dan sangatlah terima kasih kat owner dia.
Rasa bersalah pulak order ikut selera sendirik.
Even budget ciput gila.
Aim utama, roti jala je sebab teringin nak makan.

The rest, ada space sikit. Just spent time dengan Allah.
Berterma kasih padaNya, sebab atas semua kehidupan yang dilalui.
Alhamdulillah.

Lastly, i hope my colleague tak pedajal me!
Dengan all those kind of tepung or air ke.
Even ada pernah buat sekali dua kat bebudak ni gak. Rasa nak tarik balik je. Rasa-rasa diorang ingat lagi tak. Huhuhuuu...
Sebab scary duh. Even i looks cool enough.
But,
If they still do, i promise i will hunt and kill them one by one.
I'm serious.
Kejantananku marathon and segala lompat jauh masa time sekolah rendah boleh terserlah tau.
Jangan play with me.
'Cause i can play better.

Takut tak?