THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label siapa suka baca buku kita geng. Show all posts
Showing posts with label siapa suka baca buku kita geng. Show all posts

Sunday, May 07, 2017

Pesta buku Pwtc 2017

Assalamualaikum.

I actually tak tahu pon about this event. Don't get any email duh.
Nak dikatakan rezeki tu ada...
Ahad tu my friend messege me, jadik kan pergi tahlil sama kat rumah one of my colleagues. Of course. Dia ni kan. Pancung gak.
So i rushed balik from rumah anak yatim. Siap-siap and naik LRT.
Tak payah la dia nak pick me, sebab i'm independant enough,

Sampai sana, dia tak gerak lagi. Dah la kami dah lambat. Haish.
Sebabkan dia lambat, semat berlari kejap gih KL Gateway and beli two swill rolls, ole-ole nak datang rumah orang.
And sampai je kami kat sana, semua dah siap. Orang semua dah makan.
Segannnn... terlepas satu lagi tahlil. You can checked in my previous post untuk tahu lebih lanjut.
Lauk dia sedap-sedap, but i'm not type yang makan banyak.
Mak dia pandang sayu je sebab i ate bit only.
Nasib my partner ni jenis makan banyak, bertambah-tambah.
Hahahhaha... cover terbaik!
Good duh.
Rasa bersalah sebenarnya.

Anyway, so after balik from that majlis, dia soh teman pulak gi sana-sini lah. And time ni lah baru tahu everything, about pesta buku, and dia nak pergi sana. With his father.
Dia pon invite me together lah.
Excited nak pergi jugak, boleh je ikut sama, but dah petang sangat.
And after few second, i decided... biarlah dia pergi dulu.

Tak sanggup nak menghadap crowded kat sana dengan baju yang kain dia meleret bagai.
Pastu nanti nak kejar Magrib and Isyak. Dah la tak bawak any bag.
Telekung apatah lagi.
Just sempoi dengan kunci rumah and some money in my baju yang kiri kanan berpoket.
And phone in hand.
Hahhahha...
Kept safe. Pergi esok jelah.

1st may, I'm free. 

Plan untuk celebrate birthday awal dengan kawan hospital lama, terbantut sebab my kawan semua oncall. Kahkahkah.
Nak wat camna.
Ni la padahnya bila terlupa nak apply cuti, and mesej kawan awal sikit.
Mereput la kat KL nih.
Hahahaaa.

Olala. I like books!
Pesta bukunya sangat awesome. And puas hati gila.
But bit confuse sebenarnya and i think they should bagi maps kat pintu masuk utama. Senang.


Sebab i thought hanya ada level bawah je. Pastu jalan lagi, ada stage and tanya orang area situ, diorang cakap ada lagi kat atas, and tak payah daftar. Naik je.
Me pon, oh ya. Nasib tak balik terus tadi.
And kekadang ada rooms yang korang boleh terlepas pandang. Sebab banner dia ada yang terselindung.
Hati-hati.

Lots of discount and banyak sangat idea.
Ada more pada budak kecil, keagamaan, education budak-budak university.
So, kebanyakan booth yang i go. Semua thought me is a islamic student.
Maybe sebab me and my Adidas backpack.
And sebab tula i got one book for wanita in jawi version!
Rindu gila nak baca jawi weiii. 

And tak lupa diorang bagi exposed sekali to sejarah islam di Asia Tenggara. Best.

As my big project adalah next year. Nak gak beli kaitan dengannya.
About umrah books, tak banyak.
And boleh dikatakan hanya empat lima booth je.
Itu pon, not as i thought it will be
It's ok.

Total I spent, Rm 120.00.
Dengan sebelas buah buku.
Worth it.
Smiley.